Over de strip

In het Noorden van Nederland tussen Groningen en Heerenveen ligt de gemeente Drachten. Deze gemeente is reeds tientallen jaren lang gastgemeente voor de snelste sport van Nederland!

Wil je wat meer informatie over Drachten en een bezoek aan deze mooie gemeente, raadpleeg http://www.smallingerland.nl of http://www.uitindrachten.nl

Vliegveld Drachten (EHDR) is een vliegveld gelegen nabij Drachten in de gemeente Smallingerland in Nederland. Het vliegveld is ontstaan als airstrip voor de Philipsvestiging te Drachten en wordt tegenwoordig geëxploiteerd door de Stichting Vliegveld Drachten, die het vliegveld in bruikleen heeft van de gemeente Smallingerland. Het vliegveld is thuishaven van de Ultralight vliegvereniging Fryslân.

Maar 2 weekenden per jaar verandert de airstrip in een ware Dragstrip inclusief tribunes, pit-area, feesttent, scoreborden, burn-out area… Een huzarenstukje dat telkens weer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen vrijwilligers en fanatiekelingen zonder welke dit allemaal niet mogelijk zou zijn.